Reactie cursisten

Wat cursisten vonden van de opleiding

“Het lichaamswerk is het leukst geweest. Aan den lijve heb ik ondervonden hoe bevrijdend het werkt om verdriet er uit te huilen, boosheid er uit te schreeuwen en te verdrinken in het lachen van geluk.
Ik heb geleerd dat ik de belangrijkste ben in mijn leven. Ik kan de belangrijkste zijn zonder direct door te slaan en asociaal te zijn. Ik kan pas geven aan anderen als ik mezelf waardeer.”
Man, 45, manager, opleiding 2002

“Ik ben meer van mezelf gaan houden. Ik ervaar een heel sterke kern in mezelf, waar ik altijd naar terug kan. Een levensgevoel wat moeilijk te omschrijven valt, maar wat bij meditaties, sommige dans of aanraking, op de fiets en in heel veel andere situaties prachtig aanwezig is.”
Vrouw,42, verpleegkundige, opleiding 2000.

“De opleiding was voor mij een verhelderend jaar waarin ik veel geleerd heb en me echt besef dat ik het ontzettend leuk vind om bezig te zijn met masseren. Het maakt me ook rustig alsof ik meer tot mezelf kom.
Heel goed vond ik de subgroepjes; het thuis oefenen met elkaar is zo waardevol en leerzaam.”
Vrouw, 35, consulente uitzendorganisatie, opleiding 2002

“Grote indruk maakte op mij de onwankelbare integriteit van alle leden van de groep. Dit zou ik alle groepen die een dergelijk intensief proces ingaan toewensen. ”
Man, 48, jurist, opleiding 1997/1998.

“Door de opleiding ben ik gaan inzien dat acceptatie de eerste stap is naar heling van emotionele wonden. Tai-chi is voor mij de beste vorm van meditatie;de subtiele manier van balans zoeken en bij je eigen kern komen.”
Vrouw, 44, administratief medewerkster, opleiding 2002

“Ik heb meer inzicht in mijn eigen emoties gekregen en hoe daarmee om te gaan. Het tantraweekend heeft voor mij een aantal dingen helder gemaakt. Mijn partnerrelatie heeft zich verdiept en mij daarmee in een nieuwe fase gebracht.”
Man, 46, beheerder financiele applicaties, opleiding 2002

“Het afleren van mijn 30 jaar nicotineverslaving gaf mij ruimte om andere gevoelens binnen te laten en te beleven. De leuke, warme en ook de boze en de venijnige. ”
Vrouw, 46, secretaresse, opleiding 1995/1996

“Het gedragsprogramma heeft grote indruk op mij gemaakt. Vooral het feit dat het soms heel simpel is om gedrag van jaren te veranderen, als je er eenmaal achter bent wat de onderliggende oorzaak van dat gedrag is. ì ìDe ontspannen en liefdevolle sfeer in het Tantraweekend heeft mij zeer geraakt.”
Vrouw, 43, directiesecretaresse, opleiding 1996/1997

“Door met het enneagram aan de slag te gaan is het inzichtelijker geworden en meer toepasbaar in de praktijk. Zo ook voor de karakterstructuren.”
Vrouw, 44, jeugdhulpverlener, opleiding 2002

“Eigenlijk heb ik in 2 jaar tijd een geheel nieuw vak geleerd.”
Man, 42, theaterdirecteur, opleiding 1997/1998

“Door de goede opvang tijdens de verwerkingsprocessen weten Cor en zijn assistenten zeer veel vertrouwen te winnen en dat maakt dat je, je veilig voelt tijdens de opleiding.”
Vrouw, 48, yoga-docente, opleiding 1997/1998

“Heel veel geleerd van hoe Cor omgaat met zijn cursisten: helder, duidelijk, eerlijk, geen poppenkast, zeggen hoe het werkelijk is. Dat vind ik fantastisch. Ik vind het heel bijzonder wat mediteren teweeg kan brengen.”
Vrouw, 42, massagetherapeute, opleiding 2002

“Ik heb geleerd wat vriendschap is. Vriendschap waarbij je oprecht kunt zijn en juist daardoor meer waardering voor elkaar krijgt.”
Vrouw, 50, receptioniste, opleiding 2002

“De bioenergetica-oefeningen, de dynamic, de oefeningen om bij je gevoelens te komen. Ik heb er van genoten om ze te uiten.”
Vrouw, 46, bejaardenverzorgster, opleiding 1996/1997

“Ik heb geleerd dat ik me kwetsbaar mag opstellen. Ik mag me uiten; mag huilen. De open sfeer in de weekenden vond ik geweldig; kundigheid, inzicht. Ieder individu dat volledig tot bloei mocht komen.”
Vrouw, 44, lerares basisonderwijs, opleiding 2002.

“Ik merk dat ik een stevigere basis heb, meer een eigen visie aan het ontwikkelen ben, meer open mijn mening durf te geven en mij te mengen in discussies”
Vrouw, 22, studente ergotherapie, opleiding 2000.

“Ik heb vooral geleerd om op alle manieren aandacht voor de ander te hebben: echt voelen met je handen, te kijken naar het lichaam met al zijn verschijnselen en te luisteren.”
Man, 51, wetenschappelijk onderzoeker, opleiding 2000

“Ik heb geleerd beter voor mezelf op te komen, minder afhankelijk te zijn van de mening van anderen.”
Man, 46, constructeur staal en werktuigbouw, opleiding 2002

“Ik heb bewust goede keuzes kunnen maken en heb me ook vaak erg geinspireerd gevoeld na de weekenden; zowel op persoonlijk vlak als naar mijn massagewerkzaamheden toe. ”
Vrouw, 31, massagetherapeut, opleiding 1996/1997

“Ik vond het lichamelijk bezig zijn erg prettig vooral omdat ik in mijn beroep al zoveel verbaal bezig ben en door de opleiding meer aandacht ontwikkeld heb voor het non-verbale.”
Vrouw, 40, sociotherapeute, opleiding 1995/1996

“De inzet en het enthousiasme waarmee jullie met ons werken voelt voor mij alsof jullie je ziel in dit alles leggen. ”
Man, 52, elektrotechnicus, opleiding 1994/1995