Adressen

Individuele behandelingen: Kokkelbank 30, 2317 MB Leiden (Merenwijk)

Cursussen: Yogaloft Leiderdorp, Zijlbaan 42, 2352 BN Leiderdorp (op de Baanderij)

E-Mail: corvankippersluis@casema.nl 

Bereikbaarheid

Als je je erg rot voelt, er alleen of met vrienden niet uitkomt en het gevoel hebt dat je niet kan of wil wachten tot de volgende behandeling of cursusavond om er met mij over te praten, kun je mij bellen. Als ik niet bereikbaar ben en er is volgens jou sprake van een ernstige crisis dan raad ik je aan contact op te nemen met je huisarts.

Hygiëne

Bij lichaamswerk kom je fysiek dicht bij de ander. Het spreekt voor zich dat het dan plezierig is als beiden schoon zijn. Was in iedere geval voor en na de cursus je handen met zeep. Voor cursisten is het in verband met de te leren massagetechnieken noodzakelijk dat je nagels kort geknipt en gevijld zijn. Mensen die roken, kunnen beter vanaf een uur voor de cursus of behandeling niet meer roken en hun tanden poetsen.
Als je een (huid)aandoening hebt die besmettelijk is of waarvan je dat niet weet, vertel mij dat dan vòòr de sessie of cursus (bv voetschimmel, griep etc).

Benodigdheden bij cursussen

Voor de psychobalancing en meditatie cursussen, workshops en jaartraining heb je nodig:

  • pen en papier en map voor uitgedeelde literatuur (altijd)
  • gemakkelijk zittende kleding (altijd) (meerdere T-shirts (met korte mouwen) etc. in verband met hygiëne)
  • laken en badhanddoek voor massages (niet bij meditatiecursus)
  • lakens, sloop en slaapzak (workshop)
  • toiletspullen (workshop)
  • sloffen voor binnen (workshop)

Afzeggingen

Als je niet kan op een cursus of workshop laat dat dan zo snel mogelijk weten. Bij een workshop of cursus waarvoor je hebt ingeschreven en die je afzegt, betaal je het cursusbedrag minus de logieskosten. In geval van calamiteiten is er reductie mogelijk van dat bedrag tot € 25,- inschrijfkosten. Als je moet afzeggen voor een individuele behandeling doe dat dan minstens twee werkdagen van tevoren anders ben je € 50,- verschuldigd. Bij calamiteiten ben je niets verschuldigd.

Klachten

Mocht er iets in de behandeling of cursus niet naar je zin zijn, aarzel dan niet om dat met mij te bespreken.

Inhoud van de individuele sessies

Mijn methode heet Psychobalancing: dit is een synthese tussen Rebalancing en diverse psychotherapeutische methoden uit de meer psychologische benaderingen. De andere methoden zijn o.a. gesprekstherapie, gedragstherapie, cognitieve therapie, relatietherapie voor paren, hypnotherapie, meditatie en focusing.Over Psychobalancing staat meer op de pagina ‘De behandeling’. 
Ik bepaal in een eerste intake gesprek samen met de cliënt welke behandelmethode gewenst en zinvol zou kunnen zijn. Ik vraag van de client om voor het intake-gesprek een levensloopbeschrijving te schrijven. Daarna wordt de behandeling volgens de gekozen methode gestart. Dit kan lichaamsgerichte psychotherapie zijn (werken op de massagetafel), een van de andere hierboven genoemde therapievormen die plaats vinden d.m.v. gesprekken of een combinatie van beide benaderingen. In het intake-gesprek worden samen met de client duidelijke doelstellingen geformuleerd en worden de verwachtingen van de client besproken.Ook als de behandeling is gestart kan de client aangeven of er die sessie voorkeur bestaat voor lichaamsgericht werken of gesprekstherapie. Verder is het zo dat de client bepaalt waar zijn of haar grenzen liggen; een leerdoel voor een aantal clienten is sowieso het leren voelen en aangeven van de eigen grenzen.

Duur, Frequentie en Afronding van de behandeling

De duur is afhankelijk van de problematiek en behoefte van de cliënt. De eerste 8 sessies zijn eens in de veertien dagen; de daaropvolgende sessies zijn eens in de 21 dagen. De behandeling wordt afgesloten met een evaluatie, waarin wordt gekeken of de behandeldoelstellingen die in de eerste sessie zijn geformuleerd, zijn verwezenlijkt en welke veranderingen er verder zijn opgetreden in het leven van de cliënt. Voor wie dat wil raad ik een follow-up sessie aan waarin het beklijven van de resultaten wordt besproken. Vaak 6 maanden na de laatste sessie.

Prijzen

Individuele behandeling: € 80,- voor 1,5 uur. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden Psychobalancing niet. Soms vergoedt de werkgever als de problematiek werkgerelateerd is of invloed heeft op het functioneren van de client als werknemer. Het is raadzaam om een kopie van de rekening die je van mij krijgt op te sturen aan je verzekering (vergezeld van een motivatie).

Psychobalancing cursus: € 275,- ( 5 dagen 10.00-17.00) Workshops Psychobalancing (vrijdag 20:00-zondag 17:30):  € 295,-. Meditatiecursus: € 190,- per 10 lessen. PSYCHOBALANCING  jaartraining: € 1995,- . Het bedrag voor de cursus of workshop gaag vooraf overmaken. Als mensen financieel krap zitten geef ik soms een reductie.

Het dossier dat ik bij individuele behandelingen samenstel wordt door niemand anders dan mijzelf ingezien. Verder wordt het dossier behandeld volgens de privacywetgeving.

Intakefomulieren bij cursusdeelname worden ook door de andere docenten ingezien evenals de aantekeningen over de cursisten. Soms overleg ik met de huisarts, specialist, verzekeringsarts of andere behandelaar, echter alleen na overleg met de client of cursist.

In de zomer is de praktijk 6 weken gesloten en rond de kerst 2.